Een vraag? Klik hier voor WhatsApp.

Proces-verbaal van constatering

Heeft u het vermoeden dat uw huurder de woning onderverhuurt? Of is er schade ontstaan aan uw huis door een verbouwing of ontruiming? In alle gevallen wilt u uw gelijk kunnen aantonen als het uitloopt op een rechtszaak.
Vissers Gerechtsdeurwaarders helpt u graag met een proces-verbaal van constatering. Deze vaststelling van feiten dient als aanvullend bewijs in een rechtszaak.

Aanvullend bewijs in een rechtszaak

Een gerechtsdeurwaarder is openbaar ambtenaar, benoemd door de koning(in) en beëdigd door de rechterlijke macht. De gerechtsdeurwaarder versterkt het proces-verbaal van constatering in de meeste gevallen met foto- en/of videomateriaal. De constatering geldt in Nederland weliswaar nog niet als officiële ambtshandeling, maar de rechtbank neemt aan dat de gerechtsdeurwaarder correct constateert. Het verslag is volledig objectief en feitelijk, waardoor een rechter het in de regel niet verwerpt als aanvullend bewijs. Het bewijs is dan ook niet per definitie in uw voordeel – wel als de feiten voor u pleiten.

Voorbeeld
U heeft geconstateerd dat uw huurwoning waterschade heeft geleden door door nalatigheid van uw huisbaas op het gebied van onderhoud. De huisbaas heeft echter een andere mening over deze zaak. De gerechtsdeurwaarder mag in dit geval niet handelen in het voordeel van u als opdrachtgever, maar kijkt puur naar de feiten. Deze feiten worden vervolgens vastgelegd in het proces-verbaal van constatering, dat gebruikt kan worden in bijvoorbeeld een eventuele schadestaatprocedure.

Hoe geeft u opdracht tot het laten opmaken van een proces-verbaal van constatering?

Geef in uw opdrachtomschrijving aan wat in het document vastgelegd dient te worden. Wij geven op basis daarvan aan wat we daadwerkelijk  vast zullen kunnen leggen. Na uw akkoord gaan we ter plaatse en maken we het proces-verbaal van constatering op.

Opdrachten tot het laten opmaken van een proces-verbaal van constatering worden o.a. gegeven voor of vanwege:

  • de vastlegging van de staat van een (gehuurd) pand;
  • de schade die is ontstaan door een verbouwing, ontruiming of onheil van buitenaf, zoals onweer en storm;
  • onrechtmatig of conflicterend gedrag van concurrenten.

Geef opdracht tot het laten opmaken van een proces-verbaal van constatering >

Wij helpen u graag met uw zaak.

Meer weten?

Benieuwd naar hoe we ú van dienst kunnen zijn? Neem contact met ons op en we leggen u op een heldere en transparante manier uit hoe we u kunnen helpen.

Vordering indienen Contact opnemen