Een vraag? Klik hier voor WhatsApp.

Geen ‘no-cure-no-pay’

Vissers Gerechtsdeurwaarders biedt u geen oplossingen op basis van no-cure-no-pay. Simpelweg omdat wij niet geloven in dit principe. Enkel in een zeldzaam geval zien wij het in de praktijk voorkomen dat er werkelijk geen kosten worden berekend als men volgens dit principe diensten afneemt. En ook dat geeft te vrezen.

Bij de overgrote meerderheid van de aanbieders van incassodiensten dat volgens dit principe werkt, kan in geval van een positief resultaat de vergoeding relatief hoog uitvallen. Immers, ook het risico van het niet betaald krijgen (no pay) in zaken met een negatief resultaat (no cure), moet afgedekt zijn. De verliesgevende zaken moeten dus door de winstgevende zaken gecompenseerd worden. Dat betekent dat geregeld extra hoge vergoedingen gerekend worden als zaken positief afgerond worden.

Ook worden in de ‘kleine lettertjes’ vaak nog allerlei kosten genoemd, die in de ‘no-cure-no-payreclame’ waar u op afgegaan bent, voor het gemak buiten beschouwing gelaten worden. Ineens bestaan er dan ook nog uurtarieven, advieskosten, begeleidingskosten, afrondingskosten, enzovoorts. Er zit bijna altijd een addertje onder het gras.

Veel aanbieders van dat zogenaamde ‘no-cure-no-payprincipe’ focussen op bulkopdrachten. Veel opdrachten waar zij weinig tijd en moeite in willen steken. Veel verdienen aan de zaken waarin snel betaald wordt, en weinig moeite doen in de zaken waarin het niet zo makkelijk gaat. Ze verdienen er dus zoveel aan dat het de out-of-pocketkosten ook dekt in de dossiers waarin niet betaald wordt en die zij uiteindelijk zonder enige moeite weer sluiten. En wat doet u met die vordering die én niet te incasseren blijkt én waarvan u het idee heeft dat er gewerkt is om betaling te verkrijgen? Boekt u die af?

Bij Vissers Gerechtsdeurwaarders kunt u erop vertrouwen dat er wel gewerkt voor de vergoeding die wij vragen, ook als er na een enkele brief nog niet betaald wordt. Daarom is Vissers ook geen incassobureau maar een gerechtsdeurwaarderskantoor. Wij gaan verder als dat nodig is. En dat kan allemaal onder één dak: incasso, procesvoering en executie.

Tot slot ter overweging: waarom zou betaling van onze dienstverlening überhaupt afhankelijk moeten worden gesteld van het te behalen resultaat? Waarom zou een opdrachtgever niets hoeven te betalen als er uiteindelijk geen resultaat wordt behaald? Voor niets gaat de zon op.

Jubileum!

Vandaag, op 1-6-2021, bestaat ons kantoor 10 jaar.

Al 10 jaar persoonlijk, efficiënt en betrouwbaar!