+31(0)13 - 22 011 09+31(0)13 - 22 011 09

Internationale incasso - invordering en executie in het buitenland

Veel ondernemers richten zich niet alleen op Nederland maar handelen ook graag buiten de landgrenzen. Dan kan het zomaar voorkomen dat een buitenlandse klant niet betaalt. Debiteuren benaderen in het buitenland kan extra lastig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de andere taal, een andere (betalings)cultuur en onbekende wetgeving. Kortom, ondernemen en handelen in of met het buitenland brengt grotere risico's met zich mee. Wij helpen u graag bij het incasseren van deze vorderingen.

Met name in Duitsland, maar bijvoorbeeld ook in België, Frankrijk, Portugal en Ierland, hebben wij goede contacten en partners. Ons kantoor beschikt over gedegen kennis van het Duitse rechtssysteem en we spreken deze taal vloeiend. Daarnaast onderhouden we reeds vele jaren goede contacten met een aantal advocatenpraktijken en gerechtsdeurwaarderskantoren in buurland België. Onder meer vanwege de ligging van ons kantoor (tegen de Belgische grens), doen wij geregeld zaken voor dan wel met onze zuiderburen.

Het netwerk van gerechtsdeurwaarders beperkt zich niet tot de landen die hiervoor zijn genoemd. Er bestaat een wereldwijd netwerk van gerechtsdeurwaarders waarbij tegenwoordig zo’n 80 landen zijn aangesloten, de UIHJ, wat staat voor: l'Union Internationale des Huissiers de Justice'. Dus als uw debiteur in Canada of Suriname gevestigd is, is de kans groot dat daar ook mogelijkheden bestaan.

Internationale incasso - invordering en executie in het buitenland Lijst

  • Het traject

    Ons kantoor verzorgt vervolgens het traject vanaf de eerste aanmaning in het Duits of Engels (en eventueel Frans). In andere gevallen kunnen we een sommatie naar de betreffende taal laten vertalen. Volgt daarop geen betaling, dan onderzoeken we welke invorderingsprocedure gevolgd dient te worden. Kent men daar dezelfde werkwijze als de gerechtsdeurwaarders in Nederland? Of kent men die juist helemaal niet en dient elke vordering via een advocaat geïncasseerd te worden?

    Afhankelijk van de bevindingen zullen we bezien of we in het betreffende land de juiste connecties hebben. Als dat zo is, is het contact eenvoudig te leggen. Is dat niet het geval, dan schakelen we de voornoemde UIHJ in.

    Vervolgens zullen we in overleg met u een ter plaatse bevoegde instantie inschakelen. Alvorens te gaan procederen, zal eerst getracht worden na te gaan of er verhaalsmogelijkheden zijn en wordt bezien welke kosten er gemoeid gaan met de interventie van de buitenlandse gerechtsdeurwaarder of advocaat.

    Laat u dus vooral niet afschrikken als u een buitenlandse incasso heeft maar neem gerust contact met ons op. Wij informeren u graag!

Openingstijden & telefonische bereikbaarheid

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Telefonisch zijn wij van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur. Op landelijke feestdagen is ons kantoor gesloten.

Bel mij terug

Wilt u dat wij telefonisch contact
met u opnemen? Laat dan hier uw 
naam en  nummer achter.
Copyright 2016 | Realisatie: