+31(0)13 - 22 011 09+31(0)13 - 22 011 09

Internationale incasso

Als u een factuur niet betaald krijgt, is dat altijd een bron van zorgen. Is uw debiteur gevestigd in het buitenland, dan kan dat extra zorgelijk zijn. Een andere taal, (betalings)cultuur en onbekende wetgeving maken incasseren in het buitenland nog ingewikkelder. Dat hoeft u er echter niet van te weerhouden om een internationale incassoprocedure te starten. Wij hebben jarenlange ervaring met buitenlandse procedures en beschikken over een internationaal netwerk van incassopartners en gerechtsdeurwaarders. Bovendien kennen we de meeste internationale verdragen en verordeningen die van toepassing kunnen zijn.

Direct uw buitenlandse incasso uit handen geven >

Het internationale incassotraject

1. Opdracht indienen
2. Sommeren
3. Inventarisatie en vervolg met partner

1. Opdracht indienen

Uw opdracht indienen kan eenvoudig, op twee manieren.

 1. U kunt u uw internationale incasso-opdracht online indienen.
 2. Heeft u liever persoonlijk contact? Bel of mail ons dan voor een afspraak om de opdracht te bespreken.


Dient u een internationale incasso-opdracht in? Deel dan direct de benodigde informatie over de vordering met ons. Dan kunnen wij sneller voor u aan de slag, met een grotere kans op succes.

Wij ontvangen graag van u de volgende informatie:

 • Een kopie van de betreffende factuur of facturen;
 • Een kopie van relevante correspondentie waar al dan niet bezwaren op de vordering in worden geuit.

Indien van toepassing ook:

 • een kopie van een onderliggende offerte;
 • een kopie van uw (algemene) voorwaarden (indien van toepassing);
 • een uittreksel van de Kamer van Koophandel van uw onderneming;
 • een kopie van uw legitimatiebewijs als u een eenmanszaak heeft of particulier bent.

Controle en advies
Nadat wij uw opdracht hebben ontvangen, bestuderen we de aangeleverde stukken en maken we een reële inschatting van uw kansen. Als we uw opdracht aannemen, ontvangt u een opdrachtbevestiging met daarin het dossiernummer. Zien wij een geringe slagingskans in uw zaak, dan geven wij u eerlijk en recht-door-zee onze mening over de zaak. Vervolgens is het aan u of u de zaak wilt doorzetten of wilt laten vervallen.

2. Sommeren 

Als de zaak aan ons is overgedragen, sturen we een sommatie naar de buitenlandse debiteur in het Engels, Duits of Frans. Indien u uw debiteur wenst aan te schrijven in de eigen taal, zullen we de sommatie laten vertalen.

3. Inventarisatie en vervolg met partner 

We inventariseren of we in het betreffende land de juiste partners hebben. Is dat het geval, dan leggen wij direct contact. Is dat niet het geval, dan benaderen we bijvoorbeeld de UIHJ (l'Union Internationale des Huissiers de Justice). Dat is de wereldwijde organisatie van gerechtsdeurwaarders. Zo kunnen wij u in elke situatie verder helpen.

Vervolgens schakelen we, in overleg met u, een lokale instantie in. Voordat we gaan procederen, gaan we na of er verhaalsmogelijkheden zijn. Ook inventariseren we wat de kosten zijn voor de interventie van een buitenlandse gerechtsdeurwaarder of advocaat.

Waarom laten incasseren door Vissers Gerechtsdeurwaarders? 

 • U heeft één vast aanspreekpunt: wij blijven de schakel tussen u en de buitenlandse gerechtsdeurwaarder, incassopartner of advocaat.
 • U bouwt op onze expertise en op ruim 40 jaar ervaring.
 • U werkt met ons efficiënt, snel en persoonlijk.

Wilt u uw buitenlandse vorderingen aan ons uit handen geven?

Dien uw internationale incasso-opdracht in >

Openingstijden & telefonische bereikbaarheid

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Telefonisch zijn wij van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur. Op landelijke feestdagen is ons kantoor gesloten.

Bel mij terug

Wilt u dat wij telefonisch contact
met u opnemen? Laat dan hier uw 
naam en  nummer achter.
Copyright 2016 | Realisatie: