Een vraag? Klik hier voor WhatsApp.

Internationale incasso

Invordering en executie in het buitenland

Veel ondernemers richten zich niet alleen op Nederland maar handelen ook graag buiten de landgrenzen. Dan kan het zomaar voorkomen dat een buitenlandse klant niet betaalt. Debiteuren benaderen in het buitenland kan extra lastig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de andere taal, een andere (betalings)cultuur en onbekende wetgeving. Kortom, ondernemen en handelen in of met het buitenland brengt grotere risico’s met zich mee. Dat hoeft u er echter niet van te weerhouden om een internationale incassoprocedure te starten. Wij hebben jarenlange ervaring met buitenlandse procedures en beschikken over een internationaal netwerk van incassopartners en gerechtsdeurwaarders. Bovendien kennen we de meeste internationale verdragen en verordeningen die van toepassing kunnen zijn. Wij helpen u graag bij het incasseren van deze vorderingen.

In bijvoorbeeld België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Canada hebben wij goede contacten en partners. Maar met name in Duitsland zijn wij erg actief en is ons netwerk het grootst. Ons kantoor beschikt over kennis van het Duitse rechtssysteem en we spreken deze taal vloeiend. Daarnaast onderhouden we reeds vele jaren goede contacten met een aantal advocatenpraktijken en gerechtsdeurwaarderskantoren in buurland België. Onder meer vanwege de ligging van ons kantoor (tegen de Belgische grens), doen wij geregeld zaken voor dan wel met onze zuiderburen.

Het netwerk van gerechtsdeurwaarders beperkt zich niet tot de landen die hiervoor zijn genoemd. Er bestaat een wereldwijd netwerk (unie) van gerechtsdeurwaarders waarbij tegenwoordig zo’n 80 landen zijn aangesloten. Dit netwerk heet ‘UIHJ’, wat staat voor: l’Union Internationale des Huissiers de Justice. Dus als uw debiteur bijvoorbeeld in Australië of Suriname gevestigd is, is de kans groot dat daar ook mogelijkheden bestaan.

Het internationale incassotraject

 1. Opdracht indienen
 2. Sommeren
 3. Inventarisatie en vervolg met partner
 • Opdracht indienen
 • Sommeren
 • Inventarisatie en vervolg met partner
Opdracht indienen

Opdracht indienen

Uw opdracht indienen kan eenvoudig, op meerdere manieren.

 1. U kunt u uw internationale incasso-opdracht online indienen, naar ons e-mailen of per post toesturen.
 2. Heeft u liever eerst persoonlijk contact? Bel of mail ons dan voor een afspraak om de opdracht te bespreken.

Dient u een internationale incasso-opdracht in? Deel dan direct de benodigde informatie over de vordering met ons. Dan kunnen wij sneller voor u aan de slag, met een grotere kans op succes.

Wij ontvangen graag van u de volgende informatie:

 • Een kopie van de betreffende factuur of facturen;
 • Een kopie van relevante correspondentie waar al dan niet bezwaren op de vordering in worden geuit.

Indien aanwezig ook:

 • een kopie van de onderliggende offerte;
 • een kopie van de (algemene) voorwaarden (indien van toepassing);
 • een uittreksel van de Kamer van Koophandel van uw onderneming;
 • een kopie van uw legitimatiebewijs als u een eenmanszaak heeft of particulier bent.

Controle en advies
Nadat wij uw opdracht hebben ontvangen, bestuderen we de aangeleverde stukken en maken we een reële inschatting van uw kansen. Als we uw opdracht aannemen, ontvangt u een opdrachtbevestiging met daarin het dossiernummer. Zien wij een geringe slagingskans in uw zaak, dan geven wij u eerlijk en recht-door-zee onze mening over de zaak. Vervolgens is het aan u of u de zaak wilt doorzetten.

 

Sommeren

Sommeren

Als de zaak aan ons uit handen is gegeven, sturen we een sommatie naar de buitenlandse debiteur in het Engels, Duits of Frans. Indien u uw debiteur wenst aan te schrijven in de eigen taal en die taal is niet één van de voornoemde drie, dan kunnen we de sommatie in overleg laten vertalen.

 

Inventarisatie en vervolg met partner

Inventarisatie en vervolg met partner

Volgt op de sommatie geen betaling, dan onderzoeken we welke invorderingsprocedure gevolgd dient te worden. Kent men daar dezelfde werkwijze als de gerechtsdeurwaarders in Nederland? Of kent men die juist helemaal niet en dient elke vordering via een advocaat geïncasseerd te worden?

We inventariseren of we in het betreffende land de juiste partner(s) hebben. Is dat het geval, dan leggen wij direct contact. Is dat niet het geval, dan benaderen we bijvoorbeeld de UIHJ voornoemd. Dat is de wereldwijde organisatie van gerechtsdeurwaarders. Zo kunnen wij u in elke situatie verder helpen.

Vervolgens schakelen we, in overleg met u, een lokale instantie in. Voordat we gaan procederen, gaan we na of er verhaalsmogelijkheden zijn. Ook inventariseren we wat de kosten zijn voor de interventie van de buitenlandse collega-gerechtsdeurwaarder of advocaat.

Laat u dus vooral niet afschrikken als u een buitenlandse incasso heeft maar neem gerust  contact  met ons op. Wij informeren u graag!