+31(0)13 - 22 011 09+31(0)13 - 22 011 09

Oproeping ontvangen om op de rechtbank te verschijnen

De gerechtsdeurwaarder is bij u aan de deur geweest en u bent gedagvaard om op een bepaalde dag en tijd voor een rechter te verschijnen. Er bestaan nu twee mogelijkheden.

Als de vordering terecht is kunt u in één keer betalen. Doet u dat dan ruim vóór de zittingsdatum bij de gerechtsdeurwaarder van wie u de dagvaarding heeft ontvangen. Daarnaast belt u ruim vóór de zitting met datzelfde kantoor om door te geven dat u heeft betaald, zodat de zaak nog kan worden ingetrokken. Betaalt en/of belt u te laat en is de betaling dus nog niet gezien of verwerkt, dan kan de zaak niet meer worden ingetrokken en bent u het griffierecht verschuldigd.

Kunt u niet in één keer betalen, dan neemt u contact op met de gerechtsdeurwaarder van wie u de dagvaarding heeft ontvangen en doet u een voorstel tot betaling in termijnen. Noemt u daarbij het bedrag dat u telkens kunt voldoen en voorzie uw voorstel van bewijsstukken.

Als u het niet eens bent met de vordering en u wilt verweer voeren, dan kunt u reageren op de manier zoals in de dagvaarding staat vermeld: of schriftelijk vóór de zitting of mondeling dan wel schriftelijk tijdens de zitting. Geef daarbij onderbouwd aan waarom u het niet met de vordering eens bent. U krijgt dan bericht van de griffier hoe de procedure verder zal verlopen.

Openingstijden & telefonische bereikbaarheid

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Telefonisch zijn wij van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur. Op landelijke feestdagen is ons kantoor gesloten.

Bel mij terug

Wilt u dat wij telefonisch contact
met u opnemen? Laat dan hier uw 
naam en  nummer achter.
Copyright 2016 | Realisatie: