+31(0)13 - 22 011 09+31(0)13 - 22 011 09

Proces-verbaal van constatering

Heeft u het vermoeden dat uw huurder de woning onderverhuurt? Of is er schade ontstaan aan uw huis door een verbouwing of ontruiming? In alle gevallen wilt u uw gelijk kunnen aantonen als het uitloopt op een rechtszaak.
De specialisten van Vissers Gerechtsdeurwaarders helpen u graag met  een proces-verbaal van constatering. Deze vaststelling van feiten dient als aanvullend bewijs in een rechtszaak.

Aanvullend bewijs in de rechtbank

De gerechtsdeurwaarder is openbaar ambtenaar, benoemd door de Kroon en beëdigd door de rechterlijke macht. De gerechtsdeurwaarder versterkt het proces-verbaal van constatering in de meeste gevallen met foto- en/of videomateriaal. De constatering geldt in Nederland weliswaar nog niet als officiële ambtshandeling, maar de rechtbank neemt aan dat de gerechtsdeurwaarder correct constateert. Het verslag is volledig objectief en feitelijk, waardoor een rechter het in de regel niet verwerpt als aanvullend bewijs. Het bewijs is dan ook niet per definitie in uw voordeel - wel als de feiten voor u pleiten.

Voorbeeld
U heeft geconstateerd dat uw huurwoning waterschade heeft geleden door door nalatigheid van uw huisbaas op het gebied van onderhoud. De huisbaas heeft echter een andere mening over deze zaak. De gerechtsdeurwaarder mag in dit geval niet handelen in het voordeel van u als opdrachtgever, maar kijkt puur naar de feiten. Deze feiten worden vervolgens vastgelegd in het proces-verbaal van constatering, dat gebruikt kan worden in bijvoorbeeld een eventuele schadestaatprocedure.

Hoe geeft u opdracht tot het laten opmaken van een proces-verbaal van constatering? 

Geef in uw opdrachtomschrijving aan wat in het document vastgelegd dient te worden. Wij geven op basis daarvan aan wat we vast kunnen leggen. Na uw akkoord gaan we ter plaatse en maken we het proces-verbaal van constatering op.

Geef opdracht tot een proces-verbaal van constatering voor o.a.:

  • De vastlegging van de staat van een (gehuurd) pand;
  • Schade die is ontstaan door een verbouwing, ontruiming of onheil van buitenaf zoals onweer en storm;
  • Onrechtmatig of conflicterend gedrag van concurrenten.

Geef opdracht tot een proces-verbaal van constatering >

Waarom een proces-verbaal van constatering door Vissers Gerechtsdeurwaarders? 

  • U bouwt op onze expertise en op ruim 40 jaar ervaring.
  • U mag van ons een snelle afhandeling van uw opdracht verwachten.
  • U krijgt altijd een heldere berekening van de kosten.

Wij helpen u graag met uw zaak.

Neem contact op >

Openingstijden & telefonische bereikbaarheid

Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Telefonisch zijn wij van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur. Op landelijke feestdagen is ons kantoor gesloten.

Bel mij terug

Wilt u dat wij telefonisch contact
met u opnemen? Laat dan hier uw 
naam en  nummer achter.
Copyright 2016 | Realisatie: